image
 |  5 30 Липня 2021 | 20:40

Вартість газу для комунальних закладів може вирости до 18 тисяч гривень

Є серйозні ризики, що вартість газу для комунальних закладів може зрости до 18 тисяч гривень за тисячу кубометрів, що приведе до фінансового колапсу місцевого самоврядування.

Про це під час сесії Луцької міськради заявив міський голова Ігор Поліщук.

"Сьогодні ми змушені виділити 6 млн гривень на енергоносії і 2 млн на електроенергію з міського бюджету. Це відбувається незважаючи на те, що ми активно впроваджуємо енергоощадні технології.

Склалася тривожна ситуація. Відбувається постійний ріст цін на енергоносії. В окремих областях ведуться наради де говорять, що для комунальних закладів вартість газу може становити 18000 гривень без врахування доставки. Громада просто не зможе оплачувати такі космічні рахунки. Шалені кошти з бюджету будуть йти на енергоносії. У влади є також варіанти перекласти частину навантаження на населення", - повідомив міський голова Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку до 2030 року хочуть збільшити частку велосипедного та легкого персонального транспорту до 10-15%

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити