image
 |  2 1 Вересня 2021 | 18:33

Вартість малини на Волині б'є рекорди

Вартісь малини цього року б'є усі цінові рекорди і стала дорожча за чорницю.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Так, 1 кг малини на пунктах прийомки у заготівельників вартує в середньому 90 - 95 гривень за кг. У порівнянні з минулим роком ціни зросли майже у 2 - 2,5 раза. Гравці ринку пояснюють ціновий стрибок несформованістю ринку та хаотичними діями. Так, після періоду високих цін починаючи з 2016 - 2017 року ціна на ягоду пішла вниз. Був час, коли за 1 кг малини заготівельники давали 10 - 15 гривень. Це спровокувало самознищення насаджень малини з боку фермерів. Адже за таких цін бізнес на малині був нерентабельний.

Зараз ситуація змінилася. Пропозиції стало менше і це спричинило шалений ріст цін. Висока ціна на малину знову спровокувала інтерес до неї з боку мешканців сіл, які масово кинулися шукати саджанці. Не виключено, що через кілька років ціна на малину суттєво знизиться. Але наразі це одна з найдорожчих ягід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вандали розмалювали стіни замку Любарта (ФОТО)

Гравці ринку прогнозують, що через високу закупівельну ціну серйозно подорожчає вартість замороженої малини. За обережними прогнозами ціна 1 кг заморожених ягід може сягнути 150 - 160 гривень. А весною наступного року, коли вичерпаються запаси, ціни можуть дійти і до 180 - 200 грн за кг.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити