image
 |  9 26 Січня 2024 | 13:01

Вартість виїзду за кордон у фонді, який пов'язуюють з ексзаступником голови Волинської ОВА, становила 7000 доларів, - журналісти

За наявною інформацією журналістів "Української правди" у правоохоронних органах, ціна послуги виїзду за кордон через систему "Шлях", яку можна було оформити через ексзаступника голови Волинської ОДА, лідера партії «УДАР» на Волині Юрія Гупала, становила 7000 доларів за одну особу.

Про це йде мова у розслідуванні журналіста Михайла Ткача "Шлях Слуги народу".

У розпорядженні журналіста опинився список військовозобов'язаних, які залишили Україну у 2023 році за сприяння Волинської обласної державної адміністрації через систему "Шлях". Йдеться про майже 900 осіб.

У Юрія Гупала є благодійний фонд "Віримо в Україну". За інформацією джерел УП, цей фонд вніс у систему "Шлях" більше як 1500 чоловіків. За наявною інформацією Юрій Гупало міг разом зі спільниками з Київської області організувати схему протиправного переправлення за кордон осіб призовного віку, які мають значне матеріальне становище. Також журналісти припускають, що Гупало міг лобіювати оформлення пакету документації через органи Волинської обласної державної адміністрації. Вартість втечі становила близько 7 тисяч доларів за одну людину.

12 січня Юрій Гупало написав заяву про звільнення. Але досі чомусь немає жодної інформації про якісь слідчі дії чи арешт його активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь – «Шлях» в Європу: назвали волинські фонди, через які, за час війни, виїхали тисячі військовозобов’язаних чоловіків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити