image
 |  2 15 Жовтня 2020 | 16:51

Варто утриматися від політичного піару й поспішних рішень, - Микола Федік про ситуацію у Луцькому пологовому будинку

Україна і весь світ зіткнулися з другою хвилею поширення COVID-19. І наша влада виявилася повністю не готовою до нового спалаху. Луцьк не отримав жодної копійки з так званого ковідного фонду розміром у 64 млрд гривень. Зараз ми пожинаємо плоди цієї управлінської безпорадності ЗЕ-команди.

Про це заявив під час сесії міської ради голова Луцької "Свободи" Микола Федік.

Рішення про створення інфекційного госпіталю для хворих на коронавірус у Луцькому пологовому будинку вважаю поспішним. Переконаний: потрібно шукати інші альтернативні варіанти. Водночас, варто утриматися від політичного піару на даній проблемі, оскільки це питання здоров'я та життя лучан.

Між тим, кількість хворих знову зростає. Потужності медичних установ Волині та Луцька обмежені. Потрібно приймати якісь рішення. Усвідомлюю, що варіантів не дуже багато. Але розміщення хворих на коронавірус у одному з корпусів пологового будинку - це не найкращий вихід..

Потрібна альтернатива. Варто розглянути можливість виділення окремих корпусів в інших медичних установах, які менш завантажені. Це може бути військовий госпіталь для інвалідів війни, Луцька районна лікарня чи лікарня МВС. Головне - підійти до питання мудро та зважено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти захисників України побували в історичному урочищі «Вовчак» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити