image
 |  5 4 Березня 2019 | 20:01

Вбивство Гандзюк: суд звільнив Мангера від зобов’язань

Суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Відповідне рішення виніс суддя Шевченківського райсуду Києва 4 березня, передає "Громадське ТБ", пише Українська правда.

Як повідомив адвокат Мангера Олександр Шадрін, це означає, що застава у розмірі 2 мільйона 497 тисяч 300 гривень залишається як безстроковий запобіжний захід.

Також Мангер зобов'язаний з'являтися до слідчого, проте з нього знімуть браслет і він зможе пересуватися за межами Херсона. Крім того йому повертають закордонний паспорт.

Цю інформацію підтвердила прокурорка Вікторія Калита.

У прес-службі Генеральної прокуратури "Українській правді" повідомили, що ГПУ готує апеляційну скаргу на це рішення суду.

Адвокат підозрюваного Дмитро Ільченко уточнив "Укрінформу", що термін дії зобов'язань Мангера - носити браслет, не виїжджати за межі Херсона закінчився ще 3 березня.

При цьому адвокат запевнив, що Мангер надалі з'являтиметься до слідчого за першим викликом.

Крім того, у понеділок Шевченківський райсуд столиці не зміг розглянути клопотання Генпрокуратури про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради. Засідання мало відбутись о 10 годині 4 березня. Однак, через лікарняний судді засідання скасували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міськраді Херсона почубилися через перейменування вулиці на честь Гандзюк

Нагадаємо:

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Мангер звинувачення відкидає, а на суді заявив, що Гандзюк нібито співпрацювала з СБУ, а напад буцім організував генерал СБУ Данило Доценко.

Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. Пізніше його адвокат вніс за нього заставу, і голова облради вийшов на волю.

Мангеру вдягнули електронний браслет. Він запевняв, що нікуди не тікатиме і навіть повернувся на роботу в облраду.

В інтерв’ю "Українській правді" Мангер заявив, що Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з Порошенком.

В Адміністрації президента Петра Порошенка запевнили, що у нього не було конфлікту з херсонською активісткою Катериною Гандзюк, яка померла через два місяці після того, як її облили кислотою.

В Службі безпеки повідомляли, що Мангер двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити