image
 |  182 23 Липня 2024 | 08:48

Вбивство Ірини Фаріон готували місяць, у нападника могли бути спільники, - слідство

Слідство вважає, що до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон готувалися щонайменше місяць, а у виконавця могли бути спільники.

Про це  пише "Суспільне" з посиланням на джерела у правоохоронних органах, повідомляє  "ВолиньUA".

За даними джерел, наразі правоохоронці досліджують записи й вивчають одяг та поведінку підозрюваного у вбивстві. Слідство вважає, що вбивство було замовним і у чоловіка можуть бути спільники. Як саме вони були залучені до вбивства – наразі не повідомляють.

За версією правоохоронців, чоловіка, якого зараз розшукують, камери зафіксували 11 липня. Він приходив у двір щодня, окрім суботи та неділі, в однаковому одязі.

Також у розшукуваного була невелика сумочка, саме там, за версією правоохоронців, могла бути зброя. Хоча інколи він приходив у двір з порожніми руками. Щодо зброї наразі тривають експертизи, адже на місці замаху знайшли гільзу.

"У день вбивства чоловік о 17:03 вже очікував на Ірину Фаріон біля будинку. Коли вона вийшла – здійснив один постріл у мовознавицю. Джерела у правоохоронних органах відзначили, що чоловік діяв професійно і прорахував усі варіанти розвитку подій. Під час замаху в районі, де жила мовознавиця, не працювали камери через відключення електроенергії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Фаріон: смерть за право мати національну гідність

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити