image
 |  2 14 Грудня 2019 | 20:47

Брифінг по справі Шеремета: непрофесійний, «сирий», показний і швидко підготовлений PR, – адвокат

Адвокат Костянтин Рибачковський із компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» дав свою особисту професійну оцінку почутому на брифінгу від 12 грудня 2019 року.

Оцінка – доволі невтішна для нашої правоохоронної системи.

На думку Костянтина Рибачковського, особи, що виступили на брифінгу (крім високих поліцейських чинів також виступали міністр Арсен Аваков та президент Володимир Зеленський – ред.), так чи інакше порушили декілька конституційних прав та гарантій громадянина України: 

– Принцип презумпції невинуватості (ст. 62 Конституції, п. 10 ст. 7, ст. 17 КПК України);

– Принцип недоторканості честі та гідності громадянина і людини (ст.ст. 3, 21, 24, 28, 34, 68 Конституції України);

– Не можна називати прізвища підозрюваних, поки немає звинувачувального вироку суду. Не можна публічно звинувачувати нікого без перевірених у суді доказів та змагального процесу. Були порушені права, закріплені у ч. 4 ст. 296, ст. 297, ч.ч. 4 и 3 ст. 301 Цивільного кодексу України.

Були порушені і гарантії, закріплені у Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ст. 1, ч. 2 ст. 6, ч. 1 ст. 8, ч. 1 ст. 10, ст. 17 Конвенції), яка є частиною законодавства України та обов'язкова до виконання поліцейськими (нещодавнє рішення Верховного Суду.)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Шеремета: має місце свідома дискредитація патріотів-добровольців, волонтерів та націоналістів, - Яніна Соколова

"І звичайно, БІЛЬШЕ всього мені сподобався виступ Генерального прокурора, який ПРИВІТАВ (!) Всіх присутніх з "успіхом" (!) І зазначив "розкриття" (!) Даного злочину...

Генеральний прокурор, Карл ... Це ж саме ТА особа, яка, по-доброму, має ПЕРШИМ СЕРЙОЗНО засумніватись у ВСЬОМУ, що було представлено слідчими, – щоб перевірити всі доказатьства звинувачення "на міцність" і підготувати сторону обвинувачення до суду. А це був просто сюр якийсь...", – пише адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: АТОвця Сергія Антоненка до 8 лютого запроторили в СІЗО

Зі слів Костянтина Рибачковського, слідством не було надано жодного прямого доказу провини. Були показані лише оціночні судження слідчих, і не було продемонстровано жодного конкретного доведеного факту.

Загалом, адвокат оцінює цей брифінг як непрофесійну, швидко зроблену PR-акцію з елементами шоу.

"Підрезюмую. На мою думку, громадськості був представлений весь сором і ганьба нашої правоохоронної системи: непрофесійний, "сирий", показний і швидко підготовлений PR. Так і живемо. Як у великому непрофесійному шоу", – пише Рибачковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антін Мухарський звернувся з нищівним відкритим листом до шоумена Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити