image
 |  0 18 Грудня 2017 | 09:46

Вчені довели позаземне походження кинджала Тутанхамона та скульптур Тибету

Дослідивши за допомогою рентгенівського аналізу один із найвідоміших експонатів єгипетських пірамід -- кинджал Тутанхамона -- науковці дійшли висновку, що він містить космічне залізо.
Про це 17 грудня 2017 року повідомляє сайт «Експрес».
Утiм це не означає, що зброю фараоновi подарували іншопланетяни, хоча й така версія тривалий час побутувала. Як підтвердили вчені з Національного центру наукових досліджень Франції, це залізо - метеоритне.
Люди не відразу оволоділи мистецтвом виплавлювання заліза з руди, тож упродовж століть саме камасит і теніт (метеоритне залізо) були таким джерелом, -- пояснив Валерій Науменко, кандидат хімічних наук. -- Нехай і примітивні, але міцні знаряддя з метеоритного заліза (що за формою нагадували кам'яні) вироблялися ще в епоху неоліту. Саме з такого матеріалу, як з'ясувалося, виготовлена не лише зброя, знайдена в гробниці Тутанхамона, а й кинджал із шумерського міста Ура (існувало близько 3100 року до нашої ери), і металеві намиста, які напочатку ХХ століття було знайдено на цвинтарі поблизу столиці Єгипту. Із залізного метеорита зроблені і славнозвісні Тибетські скульптури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити