image
 |  5 14 Квітня 2018 | 22:48

Вчені довели, що собаки вміють обманювати

Вчені з Швейцарії з’ясували, що домашні улюбленці не лише часто нами маніпулюють, а й прикидаються, щоб отримати бажане.
Про це повділомляє «24 канал» з посиланням на «Animal Cognition».
Саме собаки, яких часто вважають найвірнішими тваринами, здатні на тактичний обман. Науковці провели експеримент на 27 собаках, де їх вчили приводити людей до трьох ящиків: один містив улюблені собачі ласощі, другий – менш смачну їжу, а третій був порожнім. Також до чотирилапих приставили два типи опікунів.
Одні опікуни ділились на фініші вмістом ящика, а інші – забирали все собі. У перший день досліджень тварини чесно приводили всіх людей до «найсмачніших» ящиків, але на наступний день вони зрозуміли, хто саме може з ними поділитися смаколиками і користувались цим становищем.
«Ці результати показують, що собаки здатні розрізняти наміри партнерів, та вказують на гнучкість тварин у питанні регулювання своєї поведінки. Тобто вони здатні на тактичний обман», – поділилися висновком дослідники.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити