image
 |  4 28 Квітня 2019 | 22:13

Вчені назвали алкоголь, який найкраще впливає на роботу шлунку

Деякі види міцного алкоголю у невеликій кількості сприяють травленню. Серед них херес, портвейн, пільзенське пиво та певні сорти просекко. Вони містять гіркі речовини, які допомагають виділенню кислоти для покращення травлення у шлунку.

Також вчені зі Швейцарії виявили, що більшість міцного алкоголю не допомагає краще перетравлювати їжу, а навпаки - гальмує нерви, які сприяють роботі шлунку. Експеримент науковці провели у 2010 році за участі 20 дорослих людей, пише Der Spiegel.

Учасники з'їли сирне фондю 32% жирності, після чого їх розділили на 4 групи. У першій групі люди запивали страву чорних чаєм, у другій 300 мг вина, треті випили міцний алкоголь, а четверту групу пригостили водою.

Чим більше алкоголю випили учасники, тим повільніше працював шлунок. Вино сприяло тому, щоб шлунок швидше звільнявся від страви, а от міцний алкоголь гальмував ці процеси. За здогадками вчених, алкоголь блокував нерви, які сприяють роботі шлунку.

Один з авторів дослідження Крістіан Прінц вважає, що здорова печінка жінок може перетравити до 30 грамів алкоголю, печінка чоловіків - максимум 50 грамів. Він додав, що у 330 мілілітрів пива міститься 13 грамів алкоголю, 200 мілілітрів вина та 100 мілілітрів хересу - 16 грамів, а у 20 мілілітрів віскі - 7 грамів алкоголю.

Також вчені радять прогулятися після прийому їжі, щоб покращити травлення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити