image
 |  2 4 Лютого 2020 | 09:35

Вчені знайшли бур’яни, у 30 разів сильніші за відомий канабіс

Вченим вдалося виявити суміш бур'янів, зміст канабіноїдів в яких в 30 разів перевищує вміст у відомому канабісу.

Про це повідомляє «Букви» з посиланням на CNN.

Уточнюється, що з’єднання були ідентифіковані і виведені з італійського сорту канабісу.

«Робота ендоканнабіноїдної системи полягає в тому, щоб підтримувати наше тіло в гомеостазі або рівновазі, і воно регулює все: від сну до апетиту, від запалення до болю і багато чого іншого. Коли людина курить марихуану, ТГК пригнічує ендоканнабіноїдну систему, прив’язуючись до канабіноїдних рецепторів і порушуючи їх здатність зв’язуватися між нейронами», – йдеться в матеріалі.

Відзначається, що нове відкриття змусило вчених задуматися над тим, чому деякі сорти канабісу володіють більш сильним ефектом.

«Це означає, що ці сполуки мають більш високу афінність до рецепторів в організмі людини. У сортів канабісу, де ТГК присутня в дуже низьких концентраціях, ми можемо думати, що присутність іншого, більш активного каннабіноіда може пояснити ці ефекти», – розповів автор дослідження, доктор Чинция Чітті.

За словами дослідників, подібні каннабіноїди раніше ніколи не знаходили в природі.

«Історично багато з наших ліків були отримані з натуральних продуктів. Нові сполуки дадуть вченим новий прорив в біологічних науках», – наголошується в матеріалі.

Раніше повідомлялося, що український суд вперше виправдав чоловіка за вирощування канабісу задля лікування больового синдрому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сушив на печі: волинянин вирощував на присадибній ділянці канабіс

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити