image
 |  0 6 Серпня 2020 | 11:32

Вчені знайшли новий спосіб лікування коронавірусу без вакцинування

У Росії створили світлодіодну установку для безпечного лікування від важких захворювань, включаючи коронавірус.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Новий спосіб лікування COVID-19 знайшли студенти магістратури Національного дослідницького ядерного університету «МІФІ».

Установка заснована на застосуванні фотодинамічного методу – опромінення світлом в червоному діапазоні спектра великих поверхонь тіла. Цей метод раніше розроблявся в інституті для діагностики та лікування пухлин.

«Це один з новітніх методів лікування з використанням фотосенсибілізаторів. Вони вводяться в організм пацієнта, де захоплюються вірусами і під дією опромінення вбивають вірус. При цьому фотосенсибілізатори дезактивують імунокомпетентні клітини, відповідальні за цитокіновий шторм, і тим самим дозволяють уникнути смертельно небезпечної реакції імунної системи організму на вірус. Фотодинамічна методика має високу ефективність і мінімальну кількістю побічних ефектів, практично не дає ускладнень», – розповів професор Віктор Лощенов.

За його словами, раніше в світі не було установок, здатних проводити опромінення з достатньою щільністю потужності і енергії без шкоди для пацієнта. Існуючі системи володіли потужністю в 1,5 Вт, але цього було недостатньо: потрібно збільшити потужність майже в 10 разів, мінімум до 12 Вт.

Нове лікування вже встигли отримати понад 40 хворих коронавірусом. Відразу після опромінення у пацієнтів було відмічено підвищення сатурації кисню в крові, зникала біль в легенях, до них повертався нюх. Одужання в цій групі йшло значно швидше, ніж у тих, хто не отримував опромінення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили революційний препарат для лікування діабету 1 і 2 типу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити