image
 |  0 14 Вересня 2018 | 16:27

Вчені з'ясували, хто з батьків «передає» ожиріння дітям

Дослідники розповіли про ген Н19: він відноситься до 1% генів, які можна успадкувати лише від одного з батьків.



Про це повідомляє "Znaj.ua".

 ожиріння передається від батьків





 
 
 
 
 
 
 
 
 
Група європейських вчених з Університету Південної Данії провели декілька досліджень, в ході яких зуміли з'ясувати, що мати і батько генетично передають дитині різні типи жирових тканин.

 Як повідомляє ScienceDaily, біологи виявили, що гени батьків, які успадковують миші, сприяють активації розвитку білої жирової тканини: саме вона осідає у нас на стегнах і животі - так званих проблемних зонах. Експерти вважають, що гени, які передає матір, сприяють зростанню бурих жирових клітин. Вони, в свою чергу, можуть захищати організм від накопичення білого жиру.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дослідники розповіли про ген Н19: він відноситься до 1% генів, які можна успадкувати лише від одного з батьків. Вчені встановили, що цей ген пов'язаний з функцією контролю в клітинах бурого жиру. Якщо її активувати, організм захищений від ожиріння і розвитку резистентності до інсуліну.





 
 
 
 
 
 
 
 
 
Активний ген H19 сприяє запобіганню пов'язаних з надмірним жировідкладенням захворювань – діабету, порушень метаболізму та серцево-судинної системи. В результаті вчені прийшли до наступного: гени батька сприяють ожирінню, а гени матері захищають від цього організм дитини.



Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити