image
 |  4 1 Вересня 2023 | 23:31

Вчитель з Волині, який служить у ЗСУ, приїхав 1 вересня до своїх учнів

На Волині військовослужбовець Віктор Дудик, який до служби був класним керівником учнів нинішнього 9-класу Туропинської гімназії, що в Турійській громаді, приїхав 1 вересня на святкову лінійку.

Як розповів Суспільному, побачити дітей і привітати їх з початком нового навчального року приїхав спеціально у свою відпустку з передової.

Це друга відпустка, сказав Віктор, і про його приїзд додому ніхто з учнів та вчителів не знав — це був сюрприз.

Під час урочистого заходу в школі Віктор Дудик звернувся з вітальними словами до школярів. Говорить: мріє про скоріше закінчення страшної війни та про повернення до вчителювання в школі.

"Я дуже радий всіх вас бачити тут, хочу, щоб ця війна страшна закінчилася чим швидше. І, думаю, ми скоро будемо з вами працювати, згадаємо, як ми вигравали і тенісні турніри, і баскетбольні. Поки що я не з вами, але буду старатися все зробити, щоб скоріше повернутися. Дуже радий бачити всіх і свій клас, який закінчує цього року школу", — сказав чоловік.

Віктору Дудику — 56 років. Як розповів Суспільному, в гімназії села Туропин працював з 1992 року. Спочатку вчителем захисту Вітчизни, потім — вчителем фізкультури.

Розповідає: у 2018 році підписав контракт із бригадою, був у резерві. Коли розпочалася повномасштабна війна, сказав волинянин, поїхав у частину й нині служить командиром відділення зв'язку роти зв'язку 100-тої окремої бригади територіальної оборони.

"Я ж колишній зв’язківець. Зараз все по-іншому, але мої знання теж знадобилися. Я на той час був вчителем захисту Вітчизни, і багато фактично робив для того, щоб навчити молодих хлопців, тих, які зараз на фронті, бо дуже багато зараз і моїх випускників воює, вчив, як це робити, проводив семінари", — каже волинянин.

У гімназії села Туропин навчається 64 учні, працює 16 вчителів, — розповіла директорка навчального закладу і дружина військовослужбовця Людмила Дудик. З її слів, Віктор — єдиний педагог зі школи, який добровільно пішов воювати. Каже: у школі та селі не раз організовували передачі для нього і бійців на фронт.

"Підтримували їх і дітки, тому що писали листівки, особливо Віктору Андрійовичу передавали малюнки. Для мене звичайно був сюрприз, що він приїхав, вчасно його відпустили, дуже радісно, тому що сумую, чекаю", — сказала жінка.

Загалом із волинських шкіл служать у Збройних силах України 309 педагогічних працівників, — зазначила начальниця обласного управління освіти і науки Наталії Матвіюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити