image
 |  7 24 Квітня 2020 | 20:06

«Великий бpат» ВООЗ: YouTube заборонив будь-який інший медичний контент

Відеохостинг YouTube буде блокувати будь-який контент, який вважатиме «необгрунтованим з медичної точки зору».

Про це повідомляє «comments.ua».

YouTube заборонив будь-який контент, пов'язаний з коронавірусом, який прямо суперечить рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Відеохостинг, що належить Google, заявляє, що видалить все, що вважатиме «необгрунтованим з медичної точки зору».

Генеральний директор YouTube Сьюзен Войчицька заявила, що медіа-гігант має намір викорінити «дезінформацію на платформі». Також YouTube видаляє контент, пов'язаний з теорією змови, яка помилково пов'язує Covid-19 з мережами 5G. Войчицька додала, що на YouTube спостерігався 75% зростання попиту на новини про коронавірус з «авторитетних» джерел.

Минулого тижня Facebook оголосив, що користувачі, які читали, дивилися або передавали неправдиву інформацію про Covid-19, отримають спливаюче попередження, що закликає їх відвідати веб-сайт ВООЗ. Служба обміну повідомленнями, що належить Facebook, WhatsApp, тим часом, припинила пересилання користувачами повідомлень, які більш ніж чотири рази були відправлені більш ніж в один чат одночасно.

За повідомленнями Financial Times, деякі з найбільших видавців новин, в тому числі Daily Telegraph і The Guardian, піддали критиці Google за те, що вона не проявляє прозорості в своєму підході до фільтрації реклами поряд з контентом, пов'язаним з коронавірусом. Передбачається, що блокування реклами за ключовими словами може коштувати газетній індустрії в наступному році 50 млн доларів. У свою чергу Google повідомив Financial Times, що перебуває «в постійних дискусіях про те, як це може допомогти галузі в цей важкий час».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін приготував посилку для Києво-Печерської лаври

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити