image
 |  2 18 Грудня 2019 | 18:49

Верховний Суд не давав дозвіл УПЦ МП залишити свою назву

У Мінкульті заявили, що новина про рішення суду, який дав змогу Українській православній церкві Московського патріархату не змінювати своєї назви, фейк. Дезінформацію вже встигли поширити деякі українські ЗМІ, чим ввели людей в оману.

"Оприлюднена інформація не відповідає дійсності... Верховний Суд не ухвалював постанови, "яка дала б змогу Українській православній церкві Московського патріархату не змінювати своєї назви", - йдеться у повідомленні Мінкультури, поширеному в середу вранці.

УПЦ (МП) подала позов про скасування перейменування у Російську православну церкву в Україні.

Постанова адмінсуду м. Києва від 22.04.2019 задовольнило клопотання позивача. Рішення суду спиралось на заборону суб'єктам держреєстрації юросіб, громадських формувань (зокрема Мін'юсту України, Мінкультури України, їх структурним підрозділам) проводити будь-які реєстраційні дії щодо відомостей, що містяться в Єдиному держреєстрі юросіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, зокрема, але не виключно, скасовувати реєстраційні дії та записи про релігійні організації.

"Мінкультури скористалось своїм правом, та оскаржило ухвалу в апеляційному та касаційному порядку. Ухвала Верховного Суду від 11.12.2019 касаційну скаргу Мінкультури залишає без задоволення, ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 22.04.2019 залишено без змін. Варто зазначити, що станом на 17.12.2019 Окружний адміністративний суд м. Києва не переходив до вирішення справи по суті", - йдеться в повідомленні міністерства.

У зв'язку з цим Міністерство культури молоді та спорту України закликає представників ЗМІ ретельніше ставитися до перевірки інформації та звертатися за відповідними коментарями до прес-служби міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині - засилля російської попси, - Юрій Поліщук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити