image
 |  0 8 Липня 2019 | 11:46

Верховний суд скасував пережеребкування партій

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду задовольнив апеляцію Центральної виборчої комісії та скасував рішення Шостого апеляційного адмінсуду про повторне жеребкування партій.

Джерело: акаунт у Facebook секретаря ЦВК Наталі Бернацької, прес-служба Касаційного адміністративного суду, - пише УП.

Наталя Бернацька: "Все ж таки є справедливість! Ми виграли Верховний! Виборам 21 липня бути! PS. Давно я так не хвилювалася".

Рішення суд виніс 8 липня.

Прес-служба Касаційного адміністративного суду у коментарі "Українській правді": "Постанова про скасування судового рішення від 8 липня. Апеляційні скарги ЦВК, політичних партій "Слуга народу", "Сила і честь", "Опозиційний блок" - задовольнити. Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 4 липня 2019 року скасоване".

Чому це важливо: 21 липня в Україні мають відбутися вибори до Верховної Ради. На момент судового про пережеребкування ЦВК уже видрукувала фактично 5 мільйонів 200 бюлетенів, зупинка цього процесу і проведення нового жеребкування, за словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, могли призвести до зриву виборів.

Що було раніше: 4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд за позовом Аграрної партії України зобов'язав ЦВК провести пережеребкування партій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити