image
 |  27 17 Вересня 2023 | 21:13

Ветерани просять владу Володимира створити ветеранський хаб

Створити у володимирі ветеранський хаб – установу не медичного, а соціально-психологічного спілкування, де б ветерани могли б насамперед зустрічатися і спілкуватися із побратимами, людьми з бойовим досвідом та досвідом адаптації до мирного життя, - пропонують ветерани.

Про це пише газета Слово правди.

Перед початком розгляду порядку денного міський голова Ігор Пальонка запропонував дати слово учаснику новоствореної ветеранської громадської організації, з членами якої мав зустріч напередодні, аби вони донесли свої пропозиції депутатському корпусу. До слова вийшов представник ГО Віктор Вільчинський, який від імені побратимів озвучив підтримку рішенню про створення реабілітаційного центру на базі колишньої «червоної лікарні». І запропонував паралельно із ним створити ветеранський хаб – установу не медичного, а соціально-психологічного спілкування, де б ветерани могли б насамперед зустрічатися і спілкуватися із побратимами, людьми з бойовим досвідом та досвідом адаптації до мирного життя. А далі – отримувати психологічну допомогу, проходити заняття з арт-терапії тощо. Це допоможе поліпшити процес повернення ветеранів до мирного життя.

І створити такий хаб ветерани пропонують на базі колишньої «червоної школи». «Вона все одно у міській власності, і все одно з нею потрібно щось робити, ремонтувати і так далі, і це за кошти місцевого бюджету. Але, створивши там ветеранський хаб, матимемо можливість залучити кошти з державних програм і субвенцій та закордонних грантодавців. Таким чином і навантаження для бюджету громади зменшимо, і зробимо корисну і потрібну справу», – аргументував Вільчинський. Він також підкреслив, що важливо цей хаб зробити окремо від реабілітаційного центру, оскільки останній – медичного спрямування, тож, аби прийти туди, людина повинна визнати, що має таку проблему, що для військових непросто. А хаб пропонуватиме психологічну допомогу у м’якішій формі.

Депутат Микола Юнак до цієї пропозиції поставився скептично – мовляв, чи під силу громаді збудувати, а потім утримувати дві структури. А Ігор Пальонка зауважив, що пропозиція цікава і її будуть обговорювати надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі в період війни хочуть витратити 13 мільйонів на дитячий майданчик

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити