image
 |  2 27 Вересня 2021 | 13:33

Ветерани та волонтери допомагають лагодити згорілу хату АТОвцю з Волині (ВІДЕО)

В селі Нова Лішня Володимир-Волинського району ветерани і волонтери допомагають лагодити хату, яку зруйнувала пожежа. Дім належить АТОвцю Сергію Карпюку.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Нині небайдужі допомагають родині звести новий дах.

«Хлопці допомагають зараз накрити, щоб хоч не капало на голову. Я сам атовець і так, по-братськи приїхали й інші», – каже Сергій Карпюк.

Чоловік додає: одразу після пожежі не вірив, що вдасться так швидко приступити до будівельних робіт, бо з палаючої хати встиг винести тільки документи.

На даху хати вже поклали нові балки, настелили дошки і встановили крокви. Один з тих, хто відгукнувся на заклик про допомогу родині погорільців – Дмитро Киричук.

Ветеран АТО живе у сусідньому селі. Чоловік розповів: за освітою інженер-будівельник, з собою покликав інших учасників війни на сході.

 «Матеріально я не зможу допомогти, а от виділити час можу.Як ми на Сході один одного підтримували, так треба і тут. Люди зараз у такому скрутному становищі, але вже дивлюся потрохи посмішка з’являється на обличчі», – каже Дмитро Киричук.

Пожежа в оселі сталася 13 вересня. В будинку проживало три покоління родини, усього семеро людей, розповіла господиня Наталія Карпюк. Того дня усі були на городі. Коли помітили полум'я, з приміщення встигли винести лише документи.

Щоб допомогти на будівництві приїхав Максим Поборчий. Чоловік взяв відпустку на 10 днів зі служби в армії.У будинку жили його вагітна дружина та трирічна донька.

Поки тривають ремонтні роботи родину прихистила тітка.

Як розповіла Суспільному староста села Нова Лішня Ліана Вітичук, з бюджету Поромівської громади погорільцям виділили шість тисяч гривень. Також гроші родині зібрали односельці та небайдужі з інших сіл та міст. Родина сподівається, що до зими зможуть відновити хату і повернутися додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько із сином разом служать у волинській бригаді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити