image
 |  0 15 Вересня 2019 | 15:36

Вибори на окупованій частині Донбасу в нинішній ситуації - це вибори під дулами путінських автоматів, - Тягнибок

Вибори на окупованій частині Донбасу в нинішній ситуації - це вибори під дулами путінських автоматів (читай - легалізація влади Путіна, бо списки новообраних депутатів затверджуватимуть у Кремлі). А ще - перший крок до капітуляції України через втілення так званого «плану Штайнмаєра», тобто вибори за окремим законом, зміни до Конституції (особливий статус Донбасу), повна амністія бойовикам і лише після цього - повернення територій до України зі 100% фінансуванням з українського бюджету за захищеними статтями.

Про це Олег Тягнибок написав на сторінці у “Фейсбук”.

Саме на це й сподівається Путін: всунути Донбас в Україну на своїх умовах, під своїм контролем і так, щоб він розкладав нашу державу зсередини. А влада Зеленського (чи то розгублена, чи то занадто зарозуміла) ще й заявляє, що Україна «змушена» це зробити, бо такі «зобов‘язання» дала минула влада (https://ua.interfax.com.ua/news/political/613058-amp.html).

То скасуйте ці зобов‘язання, як ви з легкістю робите це у внутрішній політиці України! Тим більше, що «план Штайнмаєра» не затверджений ВРУ, а Мінські угоди - не міжнародно-правовий договір, а всього лише політичні домовленості, виконання яких залежить від доброї волі держав (Московія порушує їх з першого дня, а Україна - постійно виконує, жертвуючи життями своїх захисників).

Читайте також: «Слуги якого народу?»: Тягнибок розкритикував Зеленського за кадрові призначення

Єдиний прийнятний для України шлях - провести вибори на тимчасово окупованих територіях після повної деокупації, десепаратизації та перепаспортизації населення. Після перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, співпрацю з окупаційним режимом та після доведення лояльності до України. В інакшому випадку під українську державність буде закладено бомбу.

І, до речі, чому теперішня влада забуває про Крим, обіцяючи вибори «на всій території України»? У підкилимних угодах із Путіним Крим - уже не Україна?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити