image
 |  2 30 Жовтня 2018 | 19:43

Від початку року в Україну ввезли півмільйона авто на «євробляхах»

Від початку 2018 року до України ввезли понад півмільйона авто на єврономерах з ухиленням від сплати митних та податкових зборів за їхню перереєстрацію.
Про це повідомляє Громадське.
«Ви задали питання, яка ж кількість таких автомобілів. Бачите, інформація різна, але за ті декілька місяців, за неповний 2018 рік, завезено більше ніж півмільйона автомобілів», — повідомила очільниця комітету Верховної Ради х питань митної та податкової політики Ніна Южаніна.
Зазначимо, що напередодні Верховний суд України не побачив правопорушення у користуванні машиною на єврономерах в України в обхід її офіційної реєстрації. Так, суд скасував позивачу штраф у розмірі 8500 гривень за не розмитнення авто.
Раніше у поліції заявляли, що перешкод для штрафування водіїв на єврономерах немає.
19 вересня власники авто на єврономерах влаштували акцію протесту під Кабміном з вимогою забезпечення доступних умов для розмитнення авто.
Нагадаємо, що 13 липня Верховна Рада України проголосувала у першому читанні законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах.
Раніше очільниця комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна («БПП») зареєструвала у парламенті законопроекти, що зменшують акцизи на розмитнення автомобілів, зареєстрованих в інших державах.
4 лютого у Києві власники авто на єврономерах вимагали спростити розмитнення.
Влітку 2017-го стало відомо, що українців почали штрафувати за авто з іноземними номерами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній очільник волинського МВС став головою Київської ОДА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити