image
 |  2 12 Жовтня 2021 | 08:42

Від ЗЕ вимагають вказувати на щитах при будівництві доріг, що воно ведеться за гроші українців

На сайті президента з’явилася петиція з вимогою зобов’язати органи державної влади та місцевого самоврядування на всіх інформаційних матеріалах про використання бюджетних коштів вказувати фразу «за кошти платників податків».

Як повідомляє inforesist, автор петиції – Дмитро Боярчук. Він зазначив, що чиновники і депутати часто використовують кошти платників податків для особистого політичного піару.

“Робота, яку чиновники та депутати, повинні виконувати в щоденному режимі (будівництво доріг, об’єктів соціального призначення тощо) відповідно до умов найму роботодавцями (тобто виборцями) представляється як особисте досягнення окремо взятих людей. При чому не вказується за чий рахунок виконуються роботи, що може створювати у людей оманливе враження про джерела походження коштів на створення тих чи інших інфраструктурних об’єктів чи об’єктів соціального значення», – сказано в петиції.

Як пояснили в організації Ціна держави, не існує “державних грошей”, а є гроші платників податків. 78% розширеного бюджету України – це податки рядових українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Петра Порошенка порушили кримінальну справу про держзраду, – нардеп

Минулого року Офіс генпрокурора почав перевірку дотримання законності при будівництві доріг в рамках програми “Велике будівництво” президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вікном — осінь: у Луцьку невідомий виніс із дому новорічну ялинку (ФОТОФАКТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити