image
 |  2 10 Березня 2020 | 18:34

Видали розпорядження щодо недопущення поширення у Луцьку коронавірусу

У Луцьку вживатимуть заходи щодо недопущення занесення і поширення на території Луцької міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Розпорядження підписав виконувач обов'язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт.

У документі пропонується затвердити міський план протиепідемічних заходів на випадок занесення та поширення на території Луцької міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 згідно з додатком.

Заходи поділяються на дві частини: профілактичні та заходи реагування на випадок занесення та поширення хвороби.

До профілактичних належать: організація роботи міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на випадок занесення та поширення на території Луцької міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19; забезпечення виконавчих органів Луцької міської ради наочними інформаційними матеріалами; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням про засоби індивідуального захисту та профілактики респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19; консультування громадян в телефонному режимі; посилення режиму поточної дезінфекції; забезпечення засобами індивідуального захисту (медичними масками, респіраторами) працівників установ, підприємств та організацій; інформування керівниками установ, підприємств та організацій, які організовують і здійснюють ділові та туристичні поїздки, культурний обмін, осіб, які планують виїзд до країн де зафіксовані випадки захворювання спричинені коронавірусом COVID-19.

Читайте також: Просто з багажника - в контейнер: у Луцьку спіймали порушника (ФОТО)

Розпорядження передбачає також здійснення перепрофілювання закладів охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади у разі масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19. У разі виявлення коронавірусу усі заклади охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади переведуть на суворий протиепідемічний режим. Також передбачається забезпечувати заклади охорони здоров’я на території Луцької міської територіальної громади засобами індивідуального захисту, витратними матеріалами, швидкими тестами, обладнанням та діагностиками для своєчасного виявлення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Виявлення коронавірусу у Луцьку зумовить обробку транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів на території Луцької міської територіальної громади, згідно з рекомендаціями щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 при наданні транспортних послуг.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити