image
 |  2 8 Вересня 2022 | 09:53

Відбулося чергове засідання комісії з перейменування вулиць Луцька

Комісія з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади розглянула напрацювання робочої групи та окремі пропозиції щодо нових назв.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Робота комісії пройшла в атмосфері дискусій та обговорення різних, часом суперечливих і неоднозначних пропозицій.

Так, на розгляд членів комісії надійшла пропозиція в цілях економії додати до вже існуючої вулиці Скрябіна у Луцьку ім'я лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка. Проти цього категорично виступив голова комісії Михайло Щур (фракція ВО "Свобода").

"Дописувати до вулиці, яка названа на честь якогось радянського діяча ім'я Андрій і оголошувати її вулицею на честь відомого українського співака - це неповага до пам'яті Андрія Кузьменка. У нас вже була схожа спроба до вулиці Федорова, яка була названа на честь комуністичного партизана додати ім'я і таким чином нібито переназвати її на честь друкаря Івана Федорова. Це абсурдно. Я думаю, ми обов'язково розглянемо можливість назвати одну з вулиць міста іменем Андрія Кузьменка чи Скрябіна. Але це буде якась інша вулиця", - зазначив Михайло Щур.

Загалом така думка знайшла розуміння у членів комісії.

Також комісії запропонували розглянути можливість назвати одну з вулиць міста вулицею "бентежних котиків". Однак ця дивна пропозиція не знайшла підтримки.

За підсумками засідання пропонується перейменувати ще 5 вулиць Луцька. Вулицю Вільямса пропонують переназвати Городищенською, Гаврилюка — Святогірською, Казакова — Бібліотечною, Лермонтова — Модриновою, Народних дружинників — Листопадовою, а Софії Перовської — Світанковою. Тепер — черга за сесією міської ради, яка й має прийняти рішення.

Також в місті проведуть громадські обговорення щодо заміни вулиць Балакірєва, Вахтангова, Гончарова, Можайського, Смирнова, Хакімова. Їх можуть назвати вулицями Пантелеймона Куліша, Мирослава Скорика, Костя Шишка, Леоніда Каденюка, Володимира Антоновича та Миколи Кумановського відповідно.

Окрім того, комісія запропонувала провести громадське обговорення щодо перейменування вулиці Першотравневої у селі Жидичин. Її пропонують назвати вулицею Романа Скіри. Відповідну пропозицію вніс депутат міськради від ВО "Свобода" Володимир Пшибельський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити