image
 |  0 1 Грудня 2021 | 08:48

Відео стрільби Бутусова з гаубиці перевіряє слідчий комітет Росії

Слідчий комітет РФ почав перевірку дій українського журналіста Юрія Бутусова на відео, на якому він стріляє з гаубичної гармати.

Про це йдеться на сайті слідчого комітету РФ, - інформує "Українська правда".

"У засобах масової інформації були оприлюднені відеозаписи, на яких український журналіст Юрій Бутусов здійснює постріл із гаубиці в бік території Донбасу. Як повідомляли в низці джерел, сам Бутусов у підписі до відеоролика визнав свою можливу причетність до "загибелі певних людей на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Глава СК РФ Александр Бастрикін доручив слідчим оцінити дії журналіста на склад злочину. За його словами, проти Бутусова можуть порушити кримінальне провадження про вбивства мирних жителів Донбасу.

Нагадаємо: Росія не визнає, що окупувала частину української території в Донецькій та Луганській областях, а також заперечує, що є стороною військового конфлікту з Україною.

У повідомленні не прояснили, за якими підставами та юрисдикцією російські правоохоронці можуть розслідувати можливі злочини громадян іншої держави, скоєні на території іншої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Волині: селяни вигнали техніку столичної фірми зі своїх земель

Передісторія:

27 листопада Бутусов опублікував відео на своїй Facebook-сторінці, на якому він стріляє з гаубиці й каже, що це помста росіянам за кожну жертву Голодомору й радянських репресій.

У Державному бюро розслідувань України зареєстрували кримінальне провадження, як повідомляють "за фактом означеним у публікації".

26 листопада на пресконференції президент Володимир Зеленський встряв у сварку з Бутусовим стосовно його журналістської діяльності та звинуватив його в причетності до загибелі людей на Донбасі. Бутусов невдовзі прокоментував конфлікт із президентом, що варто було "встати і дати по морді" Зеленському.

29 листопада позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестовіч заявив, що попросить державну охорону для Бутусова, адже, на його думку, журналіста можуть вбити "на замовлення Росії", щоби спровокувати масові заворушення громадян в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька водії масово паркуються на тротуарі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити