image
 |  2 26 Жовтня 2018 | 08:30

Відеофіксація на дорогах: «за» і «проти»

В  останню  неділю  жовтня  в  Україні  відзначають  День  автомобіліста  і  шляховика.  Хочеться  відмітити,  що  водії  -  доволі  часто  стикаються  зі  змінами  в  законодавстві,  правилах  дорожнього  руху,  а  також  з  різними  нововведеннями  на  дорогах. 
За  повідомленням   Патрульної  поліції  України, з 8 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – пристрої вимірювання швидкості TruCam,  більш  відомі  як  радари.
Протягом першого тижня патрульна поліція використовувала  їх  у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення. Для запобігання зловживанням та корупційним ризикам пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних.
Працівників  поліції  з  відповідними  пристроями  вже  помічали  на  дорогах  нашої  області.  З  цього  приводу  запитали  думку  водіїв,  чи допоможе відеофіксація зменшити кількість порушень ПДР на дорогах?
Дмитро  Мусій: «Безперечно відео фіксація  допоможе  в  цьому,  бо найкращий запобіжник правопорушень на дорогах не лежачі чи звичайні поліцейські, а техніка, яка примусить розлучитися з грішми».
Петро  Сич: «Якщо буде як у Європі, тобто  на  фото  чітко видно порушника,  його  авто, номерний  знак,  фото місцевості, а  відеофіксатори будуть сертифіковані, працівники пройдуть навчання для  правильного  їх  використання, то, звичайно,  це   допоможе зменшити кількість порушень...
Надіюся, що не буде як у нас вже впроваджували відеофіксацію з Візирами, а додому приходили "листи щастя", де на фото не чіткий номер авто, водія не видно тощо.
А  ще  потрібно,  що  карали  всі  порушників,  незалежно  від  їх  фінансової  спроможності. Я за відеофіксацію!
Олена  Носенко:  «На мою думку - так, допоможе. Знаючи, що порушення потягне за собою чималу суму штрафу, водій буде набагато обережнішим. Будь-який нагляд дисциплінує.»
Максим  Мазурок:  «Я  погоджуюся,  що  відео фіксація  на  дорогах  позитивно  вплине на  зменшення  кількості  порушень,  адже  водії  змушені  будуть  відповідати  за  скоєні  порушення,  відповідно  старатимуться  дотримуватися  ПДР.»
Ольга  Пасічник:  «У  нашому  селищі  встановлено  і  так  достатньо  камер.  Питання полягає в іншому, чи буде їх хтось продивлятися та карати порушників ПДР? Якщо  ні,  то  встановлення  відеофіксації суттєво ситуації не змінить».
Тарас Сватко: Все буде залежати від невідворотності покарання. Якщо відеокамери будуть належним чином, якісно фіксувати правопорушення (швидкість руху транспорту, державний номер автомобіля, чітка картинка, а в ідеалі - і особу водія-правопорушника), після чого правопорушника стовідсотково буде притягнено до відповідальності і накладено штрафні санкції - то водії стануть обачнішими. Це стосується не лише відеонагляду, а й роботи правоохоронної системи загалом.
Леонтій Дмитрук:  Думаю, це якоюсь мірою водіїв дисциплінує, але не варто забувати про таку річ як майорство - хто ганяв той і буде ганяти.  Тут уже потрібно, щоб справно працювала правоохоронна система.  Плюс я за те, щоб у газеті була рубрика в якій би писали про місцевих відомих людей, яких затримали за порушення правил ПДР. Думаю, це б додатково стимулювала усіх водіїв не порушувати правила.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку – ДТП за участі «євроблях»: авто розбите, водія немає (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити