image
 |  2 30 Листопада 2022 | 16:46

Відголоски совєтської школи генералітету й офіцерства досі дають про себе знати, - Максим Морозов

Попри очевидні успіхи в зростанні професіоналізму ЗСУ, відголоски совєтської школи генералітету й офіцерства досі дають про себе знати.

Про це у інтерв'ю розповів волинський боєць «Легіону Свободи», майор МВС, командир 2-ої роти «СІЧ» полку особливого призначення «Київ» Максим Морозов.

"Я не бачу проблем на нашому напрямку із кількістю військ, що безпосередньо залучені до виконання тих чи інших бойових завдань. Мобілізація в Україні пройшла успішно. Але тут є і зворотна сторона медалі. Деякі комбриги і комбати нераціонально використовують особовий склад. Я не буду вдаватись у всі сумні деталі, але наслідки такого нераціонального використання бійців направду печальні. На превеликий жаль, досі відчутні відголоски совєцької школи генералітету й офіцерства. Повірте, що за цих 8 останніх місяців я тут надивився на всіляких горекомандирів і горекомбатів. Не у всіх є розуміння, що йдеться про людське життя. Я теж керівник і також вмію рахувати «юніти». Але це не комп’ютерна гра, тут має цінність кожне життя і завдання керівника – вберегти життя кожного "юніта", - констатував воїн ЗСУ.

На переконання Максима Морозова, проблема не в кількості особового складу, а в неефективності й безвідповідальності деяких керівників, а також в низькому рівні підготовки частини бійців.

"Вчорашні менеджери, програмісти і продавці мусять пройти посиленні навчання й опанувати різні види озброєння, готуватись до найскладніших ситуацій і вчитись діяти розумно і раціонально… Має бути зроблено все для того, аби максимально збільшити їхні шанси вижити, а отже – продовжувати знищувати ворогів. Навчання особового складу має відбуватись постійно. Це одна із сфер відповідальності комбатів".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити