image
 |  4 1 Жовтня 2022 | 19:19

Відійшов у вічність монах, який служив у Свято-Троїцькому соборі у Луцьку

Cпочив у Бозі чернець Закхей (Шокало), насельник луцького Замкового Свято-Архангельського чоловічого монастиря. Про це повідомили на сторінці обителі у фейсбуці.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської єпархії ПЦУ.Народився Дмитро Шокало 26 жовтня 1988 року в с. Уляники Рожищенського деканату.

Прислуговував у місцевому храмі Апостола Йоана Богослова. Потім став виконувати послух у Замковій обителі обласного центру. У грудні 2013-го митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чернечий постриг у рясофор послушника з іменем Закхей. Монах збирав пожертви для монастиря на території кафедрального собору Святої Трійці.

Чин похорону відбудеться в домовому храмі обителі (вул. Кафедральна, 16) 2 жовтня, в неділю о 14.00.Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та духовна консисторія висловлюють щирі співчуття намісникові монастиря архімандритові Святополку (Канюці), всій братії та рідним спочилого, закликаючи до молитви за упокоєння душі раба Божого Закхея.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити