image
 |  2 15 Травня 2019 | 15:57

Відкладення справи про скасування закону про люстрацію – лише відволікаючий маневр олігархів, – Олег Тягнибок

«Свобода» пікетувала Конституційний Суд України через спробу скасувати закон про люстрацію. Під нашим тиском КСУ таки відклав розгляд справи. Але це не остаточна перемога. Бо ж ми добре знаємо, що насправді це лише відволікаючий маневр олігархів перед новою атакою.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Всеукраїнського об`єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

«Десять років націоналісти добивалися проведення люстрації. Коли я подав відповідний законопроект в квітні 2005 року, багато хто казав, що, мовляв, ще зарано, що не на часі... Потім казали, що вже запізно… Відтак владу в Україні заполонила агентура Кремля, процвітала корупція, розвалювалася армія та правоохоронні органи. В результаті отримали війну, тисячі смертей, сльози, людські трагедії та окуповані території.

У 2014-му «Свобода» змусила Парламент голосувати за люстраційний закон. На жаль, тоді ми мали у Раді лишень 37 «багнетів» й не могли протистояти більшості (колишнім партнерам по Майдану, до речі), яка взялася вихолощувати найважливіші статті. У результаті ми отримали «кастровану» люстрацію. Втім, навіть у такому вигляді користь вона таки принесла: коли закон набув чинності, чиновники Януковича втратили можливість займати будь-які посади в державних органах України. Сьогодні ж олігархи при владі намагаються поховати ще один із здобутків Революції Гідності. Чим це загрожує – здогадатися не важко», – йдеться в дописі.

На думку Олега Тягнибока, спроби скасування цього надважливого в нинішніх українських реаліях закону – це не лише намагання новообраної «Зе-влади» прилаштувати на «хлібні» посади свої «нові обличчя», які насправді є люстрованим оточенням режиму Януковича.

«Передусім це підсумок п'ятирічного правління олігархічної влади Порошенка, яка не лише не усунула загрозу реваншу, а й у своєму прагненні до корупційної наживи фактично його організувала. Їм ще й вистачило совісті відправити кілька десятків крикунів пікетувати… свій же ручний «реформований» Конституційний Суд… Мовляв, он ми які правдоборці! Це той випадок, коли абсолютний цинізм уже переходить в абсолютну маячню.

Це огидне блюзнірство слід терміново припиняти. Попереду – парламентські вибори, котрі є чи не єдиною мирною можливістю зупинити повзучий реванш московської п’ятої колони та корупціонерів у його найгіршому прояві. І, поза всяким сумнівом, зробити це може лише одна державницька сила – українські націоналісти. І ми – переможемо!» – переконаний лідер українських націоналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для перемоги України потрібна влада, яка єдина з нацією, - Кошулинський

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити