image
 |  0 13 Серпня 2022 | 23:01

Відмовили у запиті: ковельчанин виграв суд у міськради

Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправною відмову виконавчого комітету Ковельської міської ради у наданні інформації по запиту ковельчанина Володимира Косцьов’ята від 19 квітня 2022 року.

Про це пише Ковель медіа.

Головуючий у справі суддя Юрій Сорока зобов’язав виконком повторно розглянути запит та вирішив стягнути за рахунок бюджетних асигнувань виконавчого комітету на користь позивача судовий збір у розмірі 992 гривні 40 копійок.

Нагадаємо, член Громадської ради при Ковельському міському голові та очільник експертної групи з проведення антикорупційних експертиз проєктів рішень місцевих органів влади Володимир Косцьов’ят просив надати достовірну, точну та повну інформацію щодо знищення дерев у Ковелі за період з 1 січня 2020 р. і по дату звернення, тобо по 19 квітня цього року.

Суд вважає, що відповідачем фактично відмовлено позивачу у наданні запитуваної інформації, дана відмова є необґрунтованою, до того ж відповідачем порушено строк розгляду вказаного запиту на інформацію, що суперечить вимогам ч. 1 ст. 20 статтею 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» – йдеться у рішенні суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити