image
 |  0 22 Травня 2020 | 08:48

Відновлення громадського транспорту в Луцьку – досі під питанням (ВІДЕО)

Громадський транспорт у Луцьку не працює з 19 березня. Нині в мерії чекають на рішення Уряду, розповів Суспільному виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. Лише тоді міські урядники вирішать, чи запускати рух маршруток та тролейбусів в обласному центрі.

Нагадаємо, від 22 травня в Україні послаблюють карантин. Зокрема, в деяких обласних центрах відзавтра відновить роботу громадський транспорт. 

Суспільне Волині зібрало думки перевізників, урядників та лікарів, щодо відновлення руху громадського транспорту у місті.

У міській раді розповіли, нині перевіряють готовність перевізників до відновлення роботи транспорту та чекають рішення Уряду.

"Виходячи з усіх вимог пов’язаних з карантинними обмеженнями, ми вже провели нараду з перевізниками. Якщо постанова Кабміну надасть нам дозвіл розпочати рух транспорту, ми його відновимо. Ми до цього готові", - каже иконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині хворих на коронавірус з кожним днем збільшується: знову 22 нові випадки

Луцькі перевізники готові відновити роботу у будь-який момент, - каже керівник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц. З його слів, під час двомісячного карантину на підприємстві ремонтували тролейбуси і маршрутки.

"Більше двох місяців підприємство простоює. І на сьогоднішній день ми практично готові до виїзду. Чекаємо на рішення Уряду", - розповідає директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц.

Волинь нині – серед восьми областей, де фіксують найбільшу кількість хворих на коронавірус. Нагадаємо, на думку фахівців МОЗу, Волинь ще не готова до запуску транспорту.

Зі слів головної санітарної лікарки області Наталії Янко, показники захворюваності в Луцьку та області нині дозволяють втілити у життя запропоновані Урядом карантинні послаблення.

"Я б не сказала, що ситуація в нас є якоюсь критичною. Сьогодні ми проводимо розрахунок показників. В цілому по області у нас ненабагато вищий ніж рекомендовано МОЗ, а деякі показники і відповідають. Є всі покази щоб поступово поетапно відновлювати", - каже директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Послаблення карантину: в МОЗ розповіли, що дозволять із 22 травня (ВІДЕО)

Чи увійде Волинь до списку областей, яким дозволять приступити до другого етапу послаблення карантину, наразі невідомо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити