image
 |  7 13 Грудня 2018 | 10:54

Відомі Андрії Волині: хто вони і чим займаються?

Сьогодні православні християни вшановують пам'ять апостола Андрія Первозванного. Це перший з учнів Христа, брат апостола Петра. Ім’я Андрій в перекладі з давньогрецької мови (Андреас) означає «мужній», «відважний».  

Видання «ВолиньUA» вітає усіх, хто носить це прекрасне ім’я зі святом та знайомить з найвідомішими Андріями Волині.

Андрій Авраменко - депутат Луцької міської ради, майстер спорту з важкої атлетики та майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу.

В інтерв’ю «Таблоїду Волині» зізнався, що переслідує одну ціль – зробити краще для спорту. Про себе каже, що має дуже складний характер, надто вимогливий до людей і до себе. А ще депутат мріє збудувати спортзал.

Андрій Білан – депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода», голова постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації, головний редактор сайту «ВолиньUA».

Андрію вдається чудово поєднувати політику та журналістику зі своїм хобі – фотографуванням. На питання, чому його назвали Андрієм відповідає, що так захотіла мама, оскільки їй подобається це ім’я.

- Так як я родився 13 вересня, а 13 грудня святкують Андрія, то я не вірю у забубони, але цифра 13 мене переслідує усе життя. Та можу сказати, що вона не є не везучою, а навпаки приносить лише удачу. Якщо у школі чи університеті 13 білет боялись витягти, то я тільки й чекав на 13-й. Цю цифру я шукаю, якщо бачу її, то думаю: «Ну, все то моє».

Андрій Разумовський – директор будівельної компанія "Інвестор".

Компанія будує сучасне, комфортне житло у Луцьку та Ковелі. У 2016 році компанія розчала реалізацію трьох житлових проектів – «Супернова», «Юпітер» і «Парковий квартал». Професією будівельника перейняв від батька Руслана Ваймана – багаторічного очільника «Луцького домобудівельного комбінату».

- Житло – це надзвичайно важлива покупка для кожної людини. Це відповідальний, а часом і грандіозний вчинок. Тому ми, як спеціалісти, завчасно продумуємо усі моменти, аби зробити для людини максимально комфортним момент переїзду. Тобто намагаємося зробити так, аби наш клієнт після переїзду не докладав зусиль, щоб щось переробляти. (Взято з офіційного сайту компанії)

Андрій Бадзюнь – голова Іваничівської районної ради, член партії ВО «Свобода».

За три роки його керівництва у районний бюджет з обласного було залучено орієнтовно 6-7 мільйонів гривень. Ці кошти пішли на розвиток Іваничівщини.  

Іменем Андрій його назвали в честь прадіда, котрий носив таке ім’я. Прадід обробляв 12 гектарів землі, мав найбільшу в окрузі пасіку. Тож не дивно, що, окрім політики Андрій Бадзюнь любить працювати і на землі.  

- Хлібне поле я люблю, любив і буду любити. Це для мене особливе місце, де я черпаю енергію на цілий рік. Недарма золота нива під блакитним небом символізує наш державний стяг. 

Андрій Турак – Керівник ПОСП ім. Тараса Шевченка, що в Угринові Горохівського району, Заслужений працівник сільського господарства України, депутат Волинської обласної ради. 

Все життя працює у сільському господарстві. З 2012 року його господарство розпочало власну переробку молока та виробництво молокопродуктів під торговою маркою «УгринівМолоко».

Андрій Турак вважає, що все треба робити якісно і добротно. «Не можна за все хапатись і не доводити це до кінця. Є багато таких людей, котрі беріться за одне, друге, третє, а в результаті нічого не отримують». 

Андрій Ковальчук – кадровий військовий, генерал-майор, Герой України.

Уродженець села Щитинь Любешівського району. Андрій Ковальчук в зоні АТО з квітня 2014-го, фактично з початку подій на Сході країни. Як командир 80-ї окремої аеромобільної бригади вміло та впевнено керував діями підпорядкованих підрозділів бригади на Луганщині та Донеччині. Під його керівництвом підрозділи 80-ї бригади звільняли Миколаївку, Слов’янськ, Георгіївку, Лутугіно, Круглик, Новосвітлівку, Хрящувату, Переможне, Щастя, Трьохізбенку. 

Саме Ковальчук керував обороною Луганського аеропорту з 13 липня до 31 серпня. На той момент він вже встиг отримати поранення – куля пройшла навиліт через плече під час рейду на аеропорт – та командир відмовився евакуюватись і залишився з бійцями. 

Як кращий випускник Національного університету оборони імені Івана Черняховського отримав особливу відзнаку – меч Королеви Британії.  

24-го серпня 2016 року під час святкового параду Президент присвоїв Андрієві Трохимовичу найпочеснішу нагороду державного рівня - звання Героя України. 

Андрій Криштальський - український письменник, журналіст, видавець, громадський діяч. Член Національної спілки письменників України.  

Він є автором популярних книжок «Чорноморець, матінко», «Десять гріхів», «Неситий», редактором літературно-мистецького журналу «Терен» та засновником видавництва «Волинська мистецька агенція «Терен». 2005 року став лауреатом літературної Премії імені Василя Стуса.

У його творах прослідковується упівська тематика. Письменник каже, що в історії України, в історії Волині є герої, як Джеймс Бонд і Рембо – тільки не «кіношні», не видумані, а справжні. І нинішня війна з Росією це доводить.

Андрій Тимчук – один із лідерів волинського гурту «ФлайzZza», він же Тіма.

Гурт ФлайzZzа заснований у 2000 році. Назва гурту походить від луцького музичного колективу «Мухи в чаї», який був популярним у місті в 90-х роках.   З того часу шалений креатив та потужна енергетика заряджають позитивними емоціями тисячі українських меломанів. Його музичний стиль можна описати як унікальну суміш реггі, хіп-хопу, фанку, латини, драйвового року, фолку та інших напрямів музики. 

Під час презентації своєї творчості у Волинській обласній бібліотеці для дітей Андрій Тимчук зауважив:  

- Ставку потрібно робити на молодь – саме вона може бути основним рушієм в подальших перспективах нашої держави. Треба робити українське модним, різностороннім, класним, щоб молоді люди це підхопили і надалі цим пишались та цінували, як це відбувається в будь-якій іншій країн.  

Андрій Тлумак – тренер ФК «Волині». 

Колишній український футболіст. Найбільш відомий виступами за «Карпати», у складі яких він провів з перервами понад десять років, зігравши за цей час приблизно 200 матчів. По закінченні ігрової кар'єри — тренер. В інтерв’ю «Волинським новинам» зазначив, що приїхав робити історію «Волині». Тренер ставить перед собою завдання вивести команду у Прем’єр лігу.

Андрій Мах – лучанин, який потрапив у Книгу рекордів України, бо має найменший зріст дитини-воротаря.

Хлопчик, якому незабаром виповниться 5 років, має зріст 94 сантиметрів та отримав сертифікат рекордсмена України.   

Також цей хлопчик був відзначений в першому турі дитячого ярмарку футзалу у номінації «Кращий воротар».  

Андрій грає за команду ФК «Універсал» (тренер команди Іван Мартинюк). 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити