image
 |  4 15 Вересня 2021 | 07:12

Відомо, хто у Луцьку боротиметься з борщівником

У Луцьку видаленням небезпечної рослини борщівника займеться КП «Парки та сквери».

Про це «ВолиньUA» інформує власкор.

Так, 18 серпня переможцем тендеру на видалення видалення борщівника трактором на пневмоколісному ходу YTO-X1204 з лісовим мульчером TFS 150 245 виграло комунальне підприємство КП «Парки та сквери». Вартість робіт складе 24 тисячі гривень.

Слід додати, що упродовж останніх років на території міста Луцька поширився небезпечний бур’ян, так званий борщівник Сосновського. Рослина найчастіше зустрічається в районі річки Жидувка, ДПЗ та вздовж Луцької дитячої залізниці, біля річки Сапалаївка, а також епізодично на околицях міста.

Читайте також: У Луцьку зазнімкували масово переповнені смітники (ФОТО)

Довідково:

Борщівник – отруйна рослина висотою до двох і більше метрів. Коли сік потрапляє на шкіру, через декілька годин, а то й днів вона червоніє. При сильних опіках піднімається температура, починається лихоманка, з’являються виразки. Після лікування на їх місці залишаються темні плями. Особливо небезпечно, якщо уражені рот чи гортань. Найчастіше від борщівника страждають діти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити