image
 |  2 24 Вересня 2021 | 10:47

Відомо, хто загинув у страшній аварії біля Луцька

Учора ввечері на автодорозі у селі Сирники Луцького району автомобіль Volkswagen Passat врізався у вантажівку MAN TGX з причіпом. За кермом легковика перебував 34-річний лучанин.

Водій виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся із автомобілем MAN, під керуванням 46-річного жителя Рівненської області. Внаслідок ДТП водій легковика загинув на місці, повідомляє Поліція Волині. За фактом летальної автопригоди слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

У цій страшній аварії загинув адвокат з Луцька Роман Довжик. Про це «Газеті Волинь» стало відомо із власних джерел. Про родину Довжиків, яка мешкала у селі Пнівне Камінь-Каширського району, у 2006 році говорила вся Україна. 28 грудня 2005 року сім’я таємниче зникла.

30 травня 2006 року поблизу сусіднього із Пнівним села Волиця пес розрив землю, а його господар побачив труп чоловіка з вогнепальними пораненнями. Це був Степан Довжик (батько Романа Довжика). 20 червня приблизно за 27 кілометрів від могили батька, в урочищі Грива єгер викопав тіло 16-річного Андрія. А 6 липня підозрюваний у скоєнні убивства друг і кум родини Довжиків Володимир Мисковець показав правоохоронцям місце захоронення ще одного сина родини Ігоря – у лісі під Ківерцями, і могилу дружини Ганни неподалік села Сваловичі Любешівського району. Згодом убивця видав і місце, де сховав зброю – два пістолети марок ТТ і «Вальтер».

12 вересня Апеляційний суд Волинської області засудив 44-річного громадянина Росії Володимира Мисковця до довічного ув’язнення. Степан Довжик зі своїм убивцею дружив із дитинства. Причиною розправи стали гроші – зловмисник заборгував товаришеві 286 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька трапилася смертельна аварія: загинув лучанин (ФОТО)

— Убивав членів родини поодинці протягом 9 днів з пістолетів «ТТ» і «Вальтер» із глушником, які контрабандою завіз із Росії. Потім закопав трупи в лісі, — свідчив у суді підсудний, якого засудили до довічного ув’язнення.

Коли сім’я зникла, сусіди думали, що родина втекла за кордон. Бо Степан Довжик мав проблемиі з законом. Спочатку працював начальником МРЕВ у Камені-Каширському, потім – заступником начальника ВДАІ Хмельницької області. Пішов на пенсію, бо проти нього порушили кримінальну справу за незаконне розмитнення авто (так звана справа «волинського автоклондайку»). Колишній міліціонер перевіз сім’ю до Пнівного.

Тоді сиротою залишився 18-річний Роман – студент Харківської юридичної академії, який якраз був на навчанні.

Цієї ночі не стало і його.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити