image
 |  0 2 Березня 2020 | 14:30

Відомо, скільки витратили на ремонт сходів у Луцькому замку

На частковий ремонт дерев’яних сходів Луцького замку витратили понад 26 тисяч гривень.

Про це «ВолиньUA» стало відомо із сайту «007».

ДП «Адміністрація Державного історико-культурного заповідника» у місті Луцьку придбали у ФОП Бугайчука Вадима Аркадійовича на суму 26 тисяч 752 гривень брус деревяний, дошка 30 обрiзана, фальшбрус.

Нагадаємо, що на початку лютого, «перезавантажена» дирекція Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» прозвітувалась за частковий ремонт сходів на вежу Луцького замку.

Очевидно, що самі ж сходи потрібно ремонтувати повністю.

Тоді, «новообраний» директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», Павло Рудецький розповів: «Цей ремонт відбувається за кошти заповідника. Наші власні надходження, які ми отримуємо від проведення екскурсій, від відвідування Луцького замку».

Зі слів директора, у Луцькому замку потребують відновлення усі дерев’яні елементи. На це він хоче аж 9 мільйонів гривень.

Розповів Павло Рудецький, що вже виготовлена проектно-кошторисна документація. Сюди не пускають через зношеність дерев’яних брусів і гонтової покрівлі.

«Ми фінансуємося частково із державного бюджету, і з обласного бюджету, але цих коштів не вистачає. Тому використовуємо для поточних робіт власні кошти», - коментує «новообраний» багаторічний директор заповідника Павло Рудецький.

Нагадаємо, що у 2015 році лісники за ініціативи депутата Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Святослава Боруцького та за сприяння керівництва Волинського управління лісового і мисливського господарства Василя Мазурика на території пам’ятки архітектури та історії національного значення Луцький замок було встановлено 20 дерев’яних лавок та надано дві вантажівки брусів для заміни старих дерев’яних конструкцій галерей на мурах Луцького замку.

  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити