image
 |  2 13 Травня 2020 | 15:12

Відповідальність за виплату 300% доплати медикам влада переклала на керівників медичних закладів

Керівники медичних закладів несуть особисту відповідальність за виплату доплати медикам у розмірі 300% до посадового окладу.

Про це інформують у Держпраці України.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02.04.2020 № 768 затверджений перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19

Доплата, передбачена наказом № 768, є додатковою заробітною платою. Таким чином, зазначена доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) повинна проводитися за весь робочий час, відпрацьований працівником за професією (посадою), яка зазначена у переліку до наказу № 768 та у персональному переліку працівників, яким встановлена доплата.

Територіальним органам Держпраці доручено провести роз’яснювальну роботу у всіх державних та комунальних медичних закладах України та особисто звернути увагу керівників цих закладів на необхідність виконання норм чинного законодавства.

У разі, якщо інформаційно-роз’яснювальна робота не матиме необхідного впливу Держпраці будуть вжиті всі заходи у межах наданих повноважень, у тому числі щодо притягнення до відповідальності винних посадових осіб, щодо забезпечення виконання законодавства з метою забезпечення прав медичних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Жрать хатітє?» – «донецькі» у Волинській ОДА «з'їхали з котушок» (ВІДЕО)

Якщо медичні працівники вважають, що їх трудові права порушуються, вони можуть звернутися будь-яким зручним способом до Держпраці або її територіальних органів для забезпечення проведення інспекційних відвідувань та вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень і притягнення до відповідальності винних посадових осіб.

Нагадаємо, що на Волині медики досі не отримали доплату за свою роботу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити