image
 |  2 25 Серпня 2020 | 18:16

Відвідував протестуючих: Синод РПЦ звільнив з посади голову Білоруської православної церкви

Голова Білоруської православної церкви митрополит Мінський і Заславський Павло звільнений з посади. Про це написав у Telegram-каналі глава Синодального відділу щодо взаємин РПЦ із суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

"Священний Синод прийняв прохання Патріаршого екзарха всієї Білорусі митрополита Мінського і Заславського Павла про звільнення з посади Патріаршого екзарха всієї Білорусі і висловив йому подяку за понесені труди", - написав Легойда.

За його словами, митрополит Павло призначений главою Кубанської митрополії.

"Патріаршим Екзархом всієї Білорусі, митрополитом Мінським і Заславським призначений єпископ Борисовський і Мар'їнгорський Веніамін зі збереженням за ним тимчасового управління Борисовською єпархією", - повідомив представник РПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі гурти відреагували на виконання своїх пісень під час концерту до Дня Незалежності

Як повідомляв УНН, минулого тижня митрополит Мінський і Заславський Павло відвідав лікарню в білоруській столиці, де перебувала частина травмованих під час акцій протесту.

Тим часом, як інформує один із білоруських Телеграм-каналів, про новопризначеного духівника позитивно відгуються священики, наближені до Лукашенка.

"Молився за це", - написав отець Федір Повний, якого називають особистим духівником Олександра Лукашенка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити