image
 |  7 14 Грудня 2021 | 08:21

В'їхав у натовп: розповіли про стан травмованих та неповнолітнього водія (ВІДЕО)

Минула доба після аварії. Неповнолітньому водію, який в'їхав у натовп на пішохідному переході в Луцьку, оголосили підозру у злочині.

Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук. Каже: 39-річна жінка та її 5-річний син, перебувають у реанімації.

Суспільне поспілкувалося з медиками про стан травмованих, з'ясувало інформацію про неповнолітніх, які спричинили аварію, зібрало свідчення очевидців дорожньо-транспортної пригоди та думки правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з потерпілих у ДТП за участі 16-річного лучанина розповіла деталі того дня

Стан травмованих в аварії

Стан жінки після аварії за добу не змінився. Вона перебуває у відділенні реанімації обласної клінічної лікарні, без свідомості, на апараті штучної вентиляції легень, — каже завідувач відділення обласної лікарні Микола Пемпко. Додає: жінку прооперували, попереду ще щонайменше дві операції.

В обласній дитячій лікарні лікується її п’ятирічний син. Дитина під час аварії перебувала з матір’ю. На час знімання хлопчик перебував у реанімації. Родичі не дозволили лікарям розповісти про стан дитини.

Як характеризують неповнолітнього керманича у закладі, де він навчається?

Водій і двоє пасажирів — одногрупники, учні першого курсу Луцького вищого професійного училища.

"Вони характеризуються позитивно: старанні, виконавські, не пропускали заняття, спокійні, врівноважені. В самій групі учні, які з ними вчаться – подивовані й не вірять, що таке могло статися", — каже директор училища у якому навчаються хлопці Володимир Романюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині брат тероризував вагітну сестру через батьківський будинок

Що кажуть у поліції?

До аварії хлопці знімали відео у машині та публікували в соцмережі. Його виклав на своїй Facebook-сторінці перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук каже: неповнолітні були тверезі. Кров у них відібрали на аналізи, результати будуть через кілька днів. Додає: учасники аварії визнають свою провину, пасажири свідчать хто був за кермом. Нині 16-річному хлопцеві висунули підозру у злочині, він в ізоляторі тимчасового тримання.

14 грудня у Луцькому міськрайонному суді неповнолітньому водієві обиратимуть міру запобіжного заходу. Нині хлопець затриманий.

Що відомо

У Луцьку біля торгового центру, на проспекті Соборності авто в'їхало у натовп людей, які переходили дорогу на пішохідному переході. В машині на момент аварії перебувало троє людей. Вони втікали з місця події. Усіх вдалось затримати.

Внаслідок ДТП травмувалися шестеро людей: у реанімаційному відділенні перебуває 39-річна лучанка, її 5-річний син – в обласній лікарні; ще четверо жінок отримали забої та переломи і після надання медичної допомоги були відправлені на амбулаторне лікування.

Стало відомо, що за кермом авто перебував неповнолітній. Він втікав від патрульної поліції та спричинив ДТП. Хлопець нині перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За фактом дорожньо-транспортної пригоди відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, які лікарні на Волині отримали нові томографи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити