image
 |  4 18 Липня 2021 | 14:12

Вихованець «Юного бджоляра» із Колок – у призерах зльоту юних дослідників-природознавців (ФОТО)

Пасічник зі славного містечка Колки та керівник гуртків «Юний бджоляр» Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради Микола Горбач поділився враженнями від всеукраїнського зльоту юних дослідників-природознавців.

Про це Микола Горбач написав на сторінці ВОЕНЦ у мережі Фейсбук.

"Цього року мені пощастило побувати у відряджені у Національному еколого-натуралістичному центрі разом з вихованцями ВОЕНЦ на всеукраїнському зльоті юних дослідників-природознавців, який проходив з 29 червня по 2 липня 2021 року у місті Києві.

Програма для дітей була цікавою: провели науково-практичну конференцію, майстер-класи, виїздні практикуми, були екскурсійні програми. У вечірній час була дитяча дискотека", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: три побиті автівки та ускладнений рух (ВІДЕО)

У рамках зльоту юні дослідники презентували науково-дослідницькі роботи, на яких вихованець Центру Світач Вадим зайняв третє місце з 22 областей України. Національний еколого-натуралістичний центр організував екскурсію у Національний університет біоресурсів і природокористування України, де діти побували у сучасних лабораторіях, відвідали музей грунтів, ботанічний сад із дерев'яними скульптурами і скульптурами з бетону різних видів динозаврів, іподром.

Найцікавіше було на Голосіївський навчально-дослідній пасіці, де радо нас приймав досвідчений бджоляр Микола Повозніков (завідувач кафедри конярства і бджільництва НУБІП). Він провів екскурсію по пасіці і розказував повчальні історії білими віршами.

"Ми взяли участь у навчальному практикумі на базі селекційної станції компанії ,,Сингента”. Була проведена екскурсія по дослідних полях, де діти бачили найсучасніші техніку, були у лабораторіях.

Розказували про сучасного агронома, який повинен не тільки знати свою професію, а також англійську мову, програмування ІТ і навики користування дроном, які стали цінними помічниками агронома. Завдяки їм можуть не тільки досліджувати поля, а і проводити обробку полів різними припаратами, підживлювати рослини", - продовжує Микола Горбач.

Діти отримали дипломи учасників Всеукраїнського зльоту юних дослідників-природознавців та дипломи за участь у науково-практичній конференції (секція "Агробіологія").

"Вертаючись додому, діти роздумувати, які наукові роботи будуть писати, адже хочуть на наступний рік знову у НЕНЦ, який подарував незабтні враження для дітей і їхніх вихователів", - резумував Микола Горбач, голова ГО "Маневицького осередку бджолярів Волинсьткої землі "Ройовий стан", "Спілки пасічників України", керівник гуртків ВОЕНЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині розмалювали зупинку (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити