image
 |  4 14 Грудня 2017 | 09:35

Виклик на допит, що на сайті ГПУ, не стосується Саакашвілі, – адвокат

Лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі не зобов’язаний іти на допит до Генпрокуратури, бо повістка Саакашвілі не надходила, а оприлюднена на сайті ГПУ не стосується його.
Про це 14 грудня 2017 року повідомляє сайт «Українська правда».
Про це повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький під Печерським райсудом Києва, відповідаючи на питання, чи піде екс-президент Грузії на допит 18 грудня.
Ми вважаємо, що це неналежним чином (наданий – ред.) процесуальний документ. Бо у кримінально-процесуальному кодексі немає такого засобу надання повістки через сайт ГПУ, - сказав він.

Адвокат додав, що вони готові приймати повістку, але надану «належним чином».
Друге – та інформація, що міститься на сайті ГПУ, зовсім не відповідає тим статтям, що вказані у підозрі (Саакашвілі – ред.). Там вказані статті, які не стосуються Міхеіла в рамках його справи. Цей документ до Міхеіла відношення немає. Було б нелогічно казати, прийде він чи ні, - сказав Чорнолуцький.
Він (Саакашвілі – ред.) не зобов’язаний прийти, бо це не документ, який стосується його кримінальної справи – раз, друге – це документ, який в неналежний спосіб доноситься до нього, - підсумував Чорнолуцький.

Як відомо, 12 грудня Генпрокуратура оприлюднила на своєму сайті повістку про виклик Саакашвілі 18 грудня на допит у якості підозрюваного в кримінальному провадженні за ознаками скоєння низки кримінальних злочинів.
11 грудня у Печерському райсуді розглядали обрання запобіжного заходу затриманому лідерові «Руху нових сил» Міхеілу Саакашвілі.
Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід затриманому Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Прокурор заявляв, що є ризик, що лідера «Руху нових сил» можуть ліквідувати спецслужби РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні.
Водночас суд відпустив Саакашвілі на час розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити