image
 |  2 16 Жовтня 2019 | 17:45

Виконком Луцької міськради затвердив запровадження електронного квитка

З 11 листопада поточного року оплатити проїзд у громадському транспорті Луцька можна буде лише за допомогою електронного квитка.

Таке рішення ухвалив виконком Луцької міськради, підтримавши документ “Про затвердження видів, основних вимог та номінальної вартості електронних квитків”. 

Проєкт рішення затверджує кілька видів електронних квитків.

Безтермінові багаторазові електронні квитки (персоніфіковані, неперсоніфіковані). Перед використанням у автобусах і тролейбусах такі електронні квитки необхідно поповнити. Даний вид електронних квитків в майбутньому набере функцій “Картки Лучанина”.

Неперсоніфікований електронний квиток (багаторазовий) - електронний документ на основі безконтактної електронної пластикової картки, що використовується як єдиний платіжний інструмент для оплати проїзду у громадському транспорті міста Луцька (тролейбус, автобус).

Продаж та поповнення неперсоніфікованих електронних квитків здійснюється у точках продажу та поповнення, через термінали поповнення, у карткових центрах.

Для оплати проїзду пасажиру достатньо провести електронним квитком біля валідатора - спеціальний зчитувальний пристрій, що розміщений у салоні транспортного засобу.

Читайте також: Придбати електронний квиток у Луцьку можна буде у 50-ти точках

Персоніфікований електронний квиток багаторазовий (учнівський, студентський) - електронний документ, що містить персональні дані про студента і використовується як платіжний інструмент у громадському транспорті міста Луцька (тролейбус, автобус).

Персоніфікований електронний квиток багаторазовий (пільговий) - електронний документ, що містить персональні дані про пільговика і використовується для реєстрації проїзду у громадському транспорті міста Луцька (тролейбус, автобус).

Персоніфікований електронний квиток багаторазовий (водія, контролера) - електронний документ, що містить персональні дані водія, контролера і використовується для реєстрації у автоматизованій системі обліку оплати проїду у громадському транспорті міста Луцька (тролейбус, автобус) з метою здійснення контролю за реєстрацією проїзду пасажирами.

Електронні квитки на дві поїздки, електронні квитки на три поїздки. Термін дії таких електронних квитків становить 48 годин від моменту продажу. Квитки розраховані для гостей міста, туристів, тобто осіб з не тривалим часом перебування у місті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити