image
 |  0 24 Червня 2018 | 09:40

Вимагати гроші за в'їзд до Шацького національного парку ніхто не має права, - адвокат

Луцький адвокат Артур Мартиросян стверджує, що плата за в'їзд до Шацького національного природного парку є добровільною і вимагати гроші ніхто не має права.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, - передає Волинь24. 
Нагадаємо, волиняни платитимуть при в'їзді до Шацького національного природного парку. Цьогоріч працюватимуть таких два екологічні пости. Зі слів директорки Шацького національного природного парку Марії Христецької, розмір проплати буде такий самий, як минулого року. Тобто перебування однієї людини за день коштуватиме 5 грн., за мотоцикл доведеться викласти 15 грн., легковий автомобіль – 20, мікроавтобус – 30, автобус, вантажний автомобіль – 40.
Як писало наше видання Призначення Марії Христецької може завдати великої шкоди Шацькому НПП
"Вже який раз читаю цю новину і просто нападає злість. Ну що за маразм! Хто дозволив це робити? По суті це вимагання!!! Ще й погрожують штрафувати, якщо квитанції не буде! Це як буде виглядати? Поліцейський буде в мене просити якийсь чек? І якщо його не буде, то мене оштрафують? А хто дав йому такі повноваження? І по якій статті КУпАП це будуть робити?", - йдеться у дописі.
Артур Мартиросян зазначає, що платіж є виключно добровільним і ніякої відповідальності не має за його несплату.
"Людей мають просто за ідіотів! В цю схему дійсно намагаються залучити поліцію на рівні райвідділку, але це не законно, більше того це корупція і шахрайство! Адже поліцейський в робочий час (коли він отримує зп з бюджету, яку, ми, до речі платимо, як платники податків) допомагає збирати якійсь структурі з не зрозумілим правовим статусом в добровільно-примусовому порядку збір, який не передбачений жодним законом", - каже адвокат.
За словами адвоката, Шацький національний парк належить державі, а отже громадянам і ніхто не має права вимагати плати за в'їзд.
"Всі ці квитанції не справжні - це імітація законності цього збору. Гроші потім збираються і витрачаються на своє утримання. Впевнений що з цих коштів отримує долю все районне начальство, а по документах покажуть що це благодійні пожертви, яки потратили на прибирання території. Вот тільки раельно зберуть, на приклад 10 міліонів, а на прибирання витратять 100 тисяч, а решту "розпилять" між собою", - каже Артур Мартиросян.
"Люди, не будьте лохами, не платіть це. Вчіться боротись за свої права. Не має нічого поганого, в тому що просять добровільно здати кошти на утримання цієї території. Але людям повинні казати, що це добровільно, і люди мають знати на що їх витрачають. А так, намагаються розвести всіх і створити вигляд законності. Ніби 38 рік, і з собою треба носити якусь квитанцію. Скоро дійде до того, що будуть вимагати ще й нашивку на одежі робити", - додав адвокат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лісова мафія» на Волині: територію Шацького НПП хочуть поділити на три. Для чого? 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити