image
 |  0 16 Червня 2019 | 19:22

Вимагав 10 тисяч доларів: подробиці побиття луцького активіста

Чоловік, який побив луцького активіста – разом з групою осіб вимагали у нього 10 тисяч доларів. Підозрюваного взяли під варту.

Про це пише Волинь24.

Наразі прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вимагання, вчинене 44-річним раніше судимим за шахрайство лучанином за попередньою змовою групою осіб, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 189 КК України).

Як повідомили у прес-службі прокуратури Волині, двічі - 12 та 22 лютого 2019 року – зловмисник пред’являв місцевому активісту вимогу про передачу 10 тис доларів США, на яку потерпілий відповідав відмовою, адже заперечував наявність фінансових зобов’язань перед будь-ким. Після цього чоловік чув погрози заподіяння у майбутньому фізичної шкоди здоров’ю.

Згодом, пізно ввечері 23 квітня 2019 року вимагач зі ще двома не встановленими поки особами реалізував свої погрози, напав на потерпілого поблизу залізничних колій неподалік вулиці Карпенка-Карого у Луцьку й завдав тяжких тілесних ушкоджень у виді відкритої черепно-мозкової травми, численних переломів та забоїв.

При цьому він знову висловлював вимогу щодо передачі йому у майбутньому грошових коштів.

Читайте також: Пішоходи-хами: у Луцьку чоловік з дитиною ледве не потрапили під колеса авто (ВІДЕО)

Затриманому невдовзі нападнику повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.

Луцький міськрайонний суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів.

Нагадаємо, громадський діяч, на якого було скоєно напад – чоловік адвокатки Яни Чуріної. . На нього напали, коли він повертався ввечері додому з автостоянки, в районі мосту поблизу повороту на вулицю Рівненську. Побиття відбулось на залізничних коліях, в той час чоловік говорив з дружиною по телефону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити