image
 |  0 11 Грудня 2018 | 07:15

Він хоче свободи і знімати фільми: сестра Сенцова подякувала Європарламенту від імені брата

Двоюрідна сестра українського політв'язня, режисера Олега Сенцова Наталія Каплан подякувала Європарламенту від імені брата на пленарному засіданні 10 грудня. Про це повідомила депутатка Європарламенту Ребекка Гармс.

«Він не хоче бути героєм. Він хоче свободи. Він хоче знімати фільми», — зазначила Каплан.

Під час нагородження премії Сахарова Європарламент планує збільшити зусилля для звільнення Сенцова, додала євродепутатка.

Раніше Єврокомісар закликав РФ відпустити Сенцова на вручення премії Сахарова.

Нагадаємо, наприкінці жовтня політв’язень Кремля Олег Сенцов став лауреатом правозахисної премії «За свободу думки» імені Сахарова. Він став першим в історії українцем, який здобув цю нагороду. Її вручає Європейський парламент. Церемонія вручення премії відбудеться у Страсбурзі 12 грудня на пленарній сесії. До Європарламенту також запросили його адвоката Дмитра Дінзе і сестру Наталію Каплан.

Окрім Сенцова фіналістами премії були 11 неурядових організацій, які рятують мігрантів у Середземному морі, а також марокканський опозиційний активіст Нассер Зефзафі, який як і Сенцов, перебуває в ув’язненні.

Премію імені вченого, дисидента і правозахисника Андрія Сахарова Європарламент заснував у 1988 році. Її вручають за видатний внесок у захист прав людини та основних свобод. Розмір премії складає 50 тисяч євро.

У 2014 році серед номінантів на премію Сахарова був Євромайдан, у 2015 році — депутатка Надія Савченко, у 2016-му — лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити