image
 |  2 7 Листопада 2017 | 16:23

Виробництво українських та озвучених українською фільмів звільнили від ПДВ

Виробництво національних фільмів не буде обкладатися податком на додану вартість (ПДВ) до 1 січня 2023 року.

Про це 7 листопада 2017 року повідомляє сайт «Українська правда».

Таке рішення прийняла Верховна Рада, ухваливши законопроект №3238-д «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки кінематографа в Україні».

З третьої спроби «за» проголосували 228 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок, 7 листопада.

Від ПДВ будуть звільнені, зокрема, операції з поставки національних фільмів, визначених законом України «Про кінематограф», а також поставка робіт і послуг із виробництва національних фільмів.

Нинішня редакція перехідних положень Податкового кодексу передбачає, що звільнення від ПДВ діяло до 1 січня 2016 року. Також до 1 січня 2023 року звільнять від ПДВ послуги з демонстрації, розповсюдження національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою на території України.

Прийнятий закон також визначає, що виплачені суб'єктам кінематографа вартість товарів і послуг, а саме проїзд, проживання, харчування, страхування, навчання, пов'язані з виробництвом аудіовізуального продукту, не є додатковим благом платника податку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити