image
 |  4 19 Червня 2023 | 18:13

Виробник F-16 готовий допомогти українцям

Виробник винищувачів F-16 Lockheed Martin готовий допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні.

Але країни НАТО повинні відправити ці літаки Україні, сказав головний операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон, повідомляє Financial Times.

"Ми готові не тільки задовольнити потреби в нових F-16, а й надати будь-які модифікації F-16, а також навчання, обладнання та системи", – заявив він.

Рішення можуть ухвалити лише після переговорів між Україною, США та іншими західними союзниками. Lockheed Martin не бере у цьому участі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі росіяни перекрили місцевим доступ до лікарень: сотні померлих

Сент-Джон вказав, що українські військові продемонстрували "неймовірну здатність до навчання".

"Українці дуже швидко освоїли використання цих систем та користуються ними з великою ефективністю, тому я абсолютно впевнений, що українські пілоти освоять F-16 і зможуть дуже ефективно літати на них у короткі терміни", – вказав він.

Lockheed розглядає у довгостроковій перспективі створення бази в Україні або поряд із нею після війни.

У всьому світі зараз експлуатують близько 3 тис. винищувачів F-16. Lockheed планує збільшити виробництво літаків на заводі у Грінвіллі, Південна Кароліна. У найближчі кілька років на заводі зможуть випускати щомісяця до чотирьох винищувачів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити