image
 |  0 21 Травня 2021 | 10:08

Віруси Кремля: кібератака на систему охорони здоров’я Ірландії має російський слід, – ЗМІ

Спецслужби і поліція Ірландії підозрюють у кібератаці проти ірландської Національної служби охорони здоров'я російських зловмисників, які перебувають у районі Санкт-Петербурга.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на RTE.

"Національний центр кібербезпеки і "Гарда Шихана "(поліція – ред.) вважають, що організована злочинна група, яка стоїть за атакою, відома під назвою Wizard Spider і базується в Росії в Санкт-Петербурзі і біля нього", - йдеться в повідомленні.

За даними телерадіокомпанії, уряд Ірландії вже контактувало з владою РФ з приводу кібератаки і шкоди від неї для ірландської системи охорони здоров'я.

Тим часом, глава МОЗ Ірландії Стівен Доннели заявив, що влада не платили викуп хакерам.

RTE зазначає, що Національний центр кібербезпеки і "Гарда Шихана" зараз ведуть міжнародне розслідування події, маючи контакт із ФБР, Інтерполом, Європолом та британським Національним агентством по боротьбі зі злочинністю.

Як нагадує "УП", через хакерську атаку Національна служба охорони здоров'я Ірландії (HSE) у п'ятницю тимчасово відключила свою комп'ютерну систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський прокурор хоче мільйон за декретну відпустку (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити