image
 |  0 29 Вересня 2019 | 10:00

Вишенька на тортику: затримали керманича маршрутки, який ніколи не мав посвідчення водія

Патрульна поліція Рівненської області зупинила маршрутку з 12-ма пасажирами, керманич якої допустив низку порушень керування транспортним засобом, а головне – ніколи не отримував посвідчення водія!

Про цей кричущий факт розповів на своїй сторінці в мережі Фейсбук перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

"От цього кадра, який перевозив 12 пасажирів, вчора зупинила патрульна поліція Рівненської області.

Казати про те, що там були порушення – це занадто м’яко. Можна нічого не казати, просто перелічити", – йдеться в дописі.

Далі слідує перелік грубих порушень правил водіння транспортного засобу з п’яти пунктів.

"І вишенька на тортику – згідно до бази, водій ВЗАГАЛІ НІКОЛИ НЕ ОТРИМУВАВ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ. І вже притягувався до відповідальності за це правопорушення", - констатує перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України.

Зі слів Олексія Білошицького, людей довелося пересадити на інший транспорт, а на водія із власником склали матеріали щодо порушень:

Водій: ч.2 ст.121 КУпАП, ч.1 ст.126 КУпАП, ч.2 ст.126 КУпАП, ч. 8,9 ст.133-1 КУпАП.

Власник тз: ч.1 ст.128 КУпАП, ч.2 ст.126 КУпАП.

Окрім того, паправили листи:

- на орган місцевого самоврядування щодо перевірки дотримання умов перевезення пасажирів на даному маршруті перевізником та для розірвання договору щодо перевезень пасажирів по даному маршруту і врахування цих фактів під час майбутніх конкурсів.

- на Укратрансбезпеку щодо перевірки дотримання ліцензійних умов цим... «перевізником» (та прийняття рішення щодо позбавлення перевізника ліцензії щодо надання послуг з перевезення пасажирів).

"Але факт лишається фактом... цього разу для 12 громадян подорож закінчилась вдало. На щастя.

А могло бути все інакше..." - підсумовує Олексій Білошицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри те, що всі мовчали: на Волині звільнили водія маршрутки, який образив матір загиблого Героя

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити