image
 |  7 13 Червня 2021 | 09:12

У Луцьку демонструють виставку сюжетних гобеленів та батику (ВІДЕО)

80 творчих робіт в техніці гобелену та батику презентувала на персональній виставці у Луцькій Галереї мистецтв художниця Тетяна Ядчук-Богомазова.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Виставка – ретроспективна, презентує твори від 90-их років минулого століття і до сьогодення, – розповіла Суспільному мисткиня.

На текстилі жінка поєднує різні техніки: батик, аплікацію та шиття.

«В композиції головне - це емоція, що художник хоче сказати через колір, ритми розкрити тему», – розповідає художниця про одну зі своїх робіт, яку назвала «Присвята вдовам та матерям».

Відвідувачка виставки художниця Ольга Кучма каже: великі розміри та монументальність творів свідчать про майстерність мисткині.

«Батик взагалі дуже складна техніка. Я бачу є роботи в гарячій техніці батика, це робота з воском, з випарюванням тої тканини, з контурами, все треба добре продумувати», – каже колега мисткині.

Тетяна Ядчук-Богомазова експериментує з матеріалами. На цьому гобелені композицію зробила з синтепону. Розповідає – перед початком роботи на тканині створює ескізи.

«Прикладене мистецтво потребує певної стилізації, декоративності, але графічні моменти і живописні залишаються спільні, що в живописі, що в прикладному мистецтві: композиція, ритм, тема», – говорить мисткиня.

Тетяна Богомазова-Ядчук готується до Міжнародної виставки «Скіфія» в Івано-Франківську та Всеукраїнської «Трієнале текстилю» у Києві, які відбудуться восени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На волинському озері оселився лебідь (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити