image
 |  5 24 Вересня 2021 | 19:33

Вітер під Луцьком повалив водонапірну вежу. Частина села без води

У селі Ратнів Луцького району від поривів вітру обвалилася водонапірна вежа. Жителі села тимчасово залишилися без водопостачання.

Про це повідомила «Суспільному» в телефонному коментарі начальниця відділу управління ДСНС Волині Ірина Варварук.

Про випадок зранку 24 вересня рятувальників повідомили жителі Боратинської громади.

Як повідомила Суспільному телефоном староста села Ратнів Галина Яковець, задля безпеки всю конструкцію резервуару знесли. З її слів, вітер звалив вежу орієнтовно о другій ночі. Відсутність води люди помітили о шостій ранку.

«Вежу зрівняли з землею, щоб вона не впала. Підіймати не було доцільно і все скинули. О шостій ранку вже не було води. Вибило всю автоматику і води не стало», – розповіла староста села Ратнів.

Зі слів Галини Яковець, вежу, якій понад 50 років, вирішили не відновлювати, натомість поставлять автоматизоване обладнання, яке подаватиме воду прямо в водопровідну систему. Жінка каже: роботи завершать до кінця тижня.

«Майже все село – центр села та кілька вулиці – отримували водопостачання від цієї центральної башти. Дві вулиці мають водопостачання від іншої башти. Люди беруть воду в людей на цих вулицях. Також багато жителів мають свої скважини», – додала староста.

Без води, зі слів Галини Яковець, на декілька днів залишилася більша частина села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі збудують підстанцію за 93 мільйони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити